Gespannen? Zo creëer je een eigen oase van rust.

Het is een rumorige tijd en er gebeurt van alles in de wereld, op je werk en misschien ook wel privé. Ben je helemaal uitgeblust? Pak je rust, neem de tijd en zorg voor een rustgevende omgeving. Wij geven je zes manieren om je woning om te toveren in een oase van rust. 

1. Begin met ruimen!

Het klinkt zo eenvoudig, maar dat is opruimen voor de meeste van ons zeker niet! Want waar moet je beginnen? Onze tip is; begin met het aanschaffen van mandjes.

Start bij het ruimen met de opbergkasten. Haal alles eruit en verdeel de producten in 3 groepen; bewaren, weggooien en verplaatsen. Wat je bewaard kan direct terug de kast in, waarvan de kleinere producten eerst in een opbergmandje geplaatst kunnen worden om de kast overzichtelijk te houden. Plaats de producten welke weg kunnen in een afvalzak, en de producten welke verplaatst dienen te worden direct daar naartoe. Zo ga je iedere kast af in het huis. Gooi daarna de producten in de afvalzakken weg.

Vervolgens ruim je op in iedere ruimte, startend bij de slaapkamer. Daarbij maak je twee groepen; verplaatsen naar kast of weggooien. Producten of papierwerk welke verplaatst kunnen worden, breng je gelijk naar de kast of plek toe. Producten welke weggegooid kunnen worden gaan direct de afvalzak in. Zo ga je eerst de slaapkamers, badkamer en overige kamers af, met als laatste de woonkamer en keuken.

Als laatste loop je je gehele huis door om alle ruimtes na te lopen. Ben je tevreden en ervaar je rust? Dan is de missie geslaagd! 

2. Creër een spa van je badkamer

Dè plek om helemaal tot rust te komen, de badkamer. Of je nu alleen een douche hebt, of ook een bad, warm water geeft ontspanning aan de spieren en laat je helemaal tot jezelf komen. Om dit moment nog intenser te maken kan je gebruik maken van heerlijk ruikende doucheproducten. Daarnaast zijn geurstokjes in een badkamer ook een echte aanrader, geuren kunnen een mens extra laten ontspannen.

Mocht je een bad hebben, dan kan lezen in bad erg ontspannen zijn. Want hoe fijn is het om weg te dromen in je boek terwijl je in heerlijk warm water ligt. Zorg dat je een plank op je bad hebt liggen waar je al je te gebruiken producten op kunt zetten.

Een uiteindelijke echte must is dat de inrichting van je badkamer helemaal bij jou past, en je op je gemak stelt. 

3. Laat de bank een uitnodiging zijn om op te hangen

Er is niets fijners dan na een drukke (werk)dag neer te ploffen op de bank. Maar wat als je bank niet fijn zit? Waarschijnlijk zou je dan het liefst een nieuwe bank aan schaffen, maar wat als je hier geen budget voor hebt? No worries, wij hebben een aantal tips voor je om je bank alsnog fijn te laten zitten zodat je helemaal tot rust kan komen.

Om te beginnen zijn kussens altijd een goed idee! Let hierbij wel goed op de stof, de kleur en de vorm van het kussen. Het kussen dient comfortabel genoeg te zijn om tegenaan te zitten of te liggen, maar moet zeker ook in goede verhouding zijn met de bank. Daarnaast is het belangrijk dat het kussen in een juiste kleurcombi is met de bank, dit nodigt meer uit om op de bank te chillen.

Ook is het fijn als je een heerlijk zachte plaid over je heen kunt slaan als je het koud hebt. Zorg ervoor dat het plaid goed bij de bank past qua kleur en stijl, zodat je deze lekker op de bank kunt laten liggen en kunt pakken wanneer je maar wilt. 

Toch echt liever een nieuwe bank? Deze hoeft niet duur te kosten. Laat je adviseren, want voor iedere klant is er een geschikte bank. 

4. Een cozy bed geeft rust

Je herkent het vast. Je bent moe, maar je hebt nog geen zin om je bed in te duiken. Natuurlijk kan dit komen omdat je een gigantisch avondmens bent, maar het kan ook dat je bed niet volledig naar je wens is. En nachtrust is essentieel om tot rust te komen en om goed  op te laden voor de volgende dag. 

Er zijn verschillende soorten bedden, matrassen, dekbedden en bedlinnen, en ieder mens vindt iets anders fijn. Bij de aanschaf van een bed, matras of dekbed is het belangrijk om je goed te laten adviseren wat het beste bij je leeftijd, lighouding en lichaamstempratuur past. Daarnaast is bedlinnen ook een erg belangrijk onderdeel van de nachtrust. Welk bedlinnen het beste bij jou past is afhankelijk van wat je fijn vindt voelen en welke stof het beste bij je past. 

Naast dat het belangrijk is dat het bovenstaande goed bij jou en je lichaam past, is het ook fijn als je bed en het bedlinnen een bepaalde rust uitstraalt. Denk daarom bij de aanschaf ook aan welke kleur(en) en materialen je aanspreken en welke je een warm en ontspannen gevoel geven. Want om helemaal tot rust te komen in bed moet alles, maar dan ook alles in balans zijn.

5. Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is verlichting die als belangrijkste doel het geven van een mooi en warm effect heeft. Bij deze verlichting is het niet van belang dat ze een ruimte ook nog goed verlichten, het gaat met name om het creëren van sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige lamp, een haardvuur of een mooi lichtsnoer. Wel is het van groot belang waar je de sfeerverlichting plaatst in de ruimte. Let er bijvoorbeeld op dat je de sfeerverlichting goed in de ruimte verdeeld, en dat er niet te veel sfeerverlichting aanwezig is. Daarnaast is het belangrijk dat de uitstraling van de sfeerverlichting goed past bij de rest van het interieur. 

Onze tip; het is erg fijn als je grote lampen, zoals bijvoorbeeld de eettafelverlichting, kunt dimmen.

6. Kaarsen en geurtjes

De dagen zijn nog kort, en de avonden lang. Dit seizoen is daarom met uitstek dè tijd van het jaar om tot rust te komen. Ben je klaar om op de bank te ploffen, steek dan eerst de kaarsen maar aan. Flikkerend kaarslicht creëert namelijk een heerlijke ontspannen ambiance en sfeer. Maar wist je ook dat het aansteken van geurkaarsen kan helpen bij het creëren van de perfecte sfeer en een gevoel van welzijn? Geurkaarsen zijn namelijk echte stemmings-boosters. Bepaalde geuren beïnvloeden onze emoties en kunnen ons humeur veranderen.

Tenslotte zijn kaarsen super elegant en kunnen ze echt de finishing touch zijn voor elk interieur!