Spice up that Wall!

De muren van een ruimte zijn één van de belangrijkste elementen bij het decoreren van een ruimte. Het is belangrijk om deze basis als eerste op orde te hebben. Maar wat ga je er mee doen? Je hoeft niet altijd een grote verbouwing te plannen om een mooi geheel te creëeren. Heb jij een saaie wand en weet je niet wat je hiermee aan moet? Of heb je van alles geprobeerd, maar wordt het maar geen mooi geheel? Ontdek hieronder Shavi’s 6 tips om je wand en je interieur met niet al te grote ingrepen een heel stuk spannender te maken!

1. Wood on the wall!

De trend van 2022, houten wandpanelen! De panelen passen qua uitstraling in bijna ieder interieur en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bekleed een gedeelte of de hele wand met houten panelen voor een geweldig effect. 

Het plaatsen van houten panelen tegen de wand geeft niet alleen een warme en eigentijdse sfeer aan je interieur, de panelen hebben ook nog eens een geluiddempend effect. Geluid bestaat uit golven en wanneer het geluid een hard oppervlak raakt, blijft het weerkaatsen in de kamer. De panelen breken en absorberen de geluidsgolven, hierdoor wordt ruis en galmen geëlimineerd. En wat ook nog eens fantastisch is, je kunt de panelen gemakkelijk zelf op de wand monteren. Dus pak je gereedschap er maar bij en ga lekker aan de slag! 

2. Go next level!

Een andere upcoming trend is het aanbrengen van 3D wandpanelen. Deze wandpanelen zijn er in allerlei vormen en maten, en zorgen ervoor dat de muur echt tot leven komt. Houdt je van klassiek? Dan staat een mooie sierlijst met verfijnde rondingen perfect in jouw interieur. Of ga je toch liever voor een moderne twist? Kies dan voor een 3D paneel met strakke vormen en lijnen. 

Een 3D wandpaneel creëert optische illusies die de verhoudingen van een kamer visueel wijzigen en geeft je een interieur dat tot leven komt dankzij een uniek muureffect! Durf jij het aan?

3. Pretty Paper!

Behang iets van vroeger? Zeker niet! Behang is populairder dan ooit en past in ieder interieur. Een saaie wand is gemakkelijk om te toveren tot iets spectaculairs met een tof print- of fotobehang. Ook kan de juiste behang er voor zorgen dat de ruimte groter lijkt of juist meer sfeer geeft aan een interieur. 

Behang kan op iedere gewenste muur toegepast worden, mits de ondergrond glad is. Wist je dat er zelfs behang voor de badkamer verkrijgbaar is? Hoe gaaf!

Bekijk BDS Wallcovers

4. Paint some Shapes!

Waarschijnlijk denk je bij een muurschildering al snel aan een schildering op de baby- of kinderkamer, en sta je er niet bij stil om een muurschildering als echte eye-catcher in de woonkamer toe te passen. Ons advies is, leef je uit met die kwast!

Een muurschildering is een voorstelling in verf op de muur, deze kan in verschillende vormen en maten toegepast worden. Pas bijvoorbeeld mooie bogen toe die elkaar in meerdere kleuren overlappen om diepte en sfeer te creëren, en maak hierbij gebruik van kleuren die jouw interieur net iets meer power geven. 

5. Wall Organizer

Je herkent het vast wel: je komt altijd ruimte tekort om je spullen op te bergen. En waar zet je die net gekochte gave items nu toch neer? In een prachtige wandkast uiteraard! 

Kant en klare wandkasten zijn in verschillende woonwinkels te verkrijgen. Let bij het uitkiezen van de juiste wandkast altijd goed op de maten van de hoogte, breedte, maar ook zeker de diepte van de kast. Liever je eigen wandkast samenstellen? Ga dan zeker eens met een meubelmaker praten. Bij het ontwerpen van je eigen wandkast kan je zelf de afmetingen, indeling, materiaal, kleur en eventuele verlichtingspunten bepalen. Zo kan jouw kast één geheel worden met de wand.

6. Mirror, mirror on the wall

Heb je geen zin om groots aan te pakken, maar voeg je liever een paar kleine aanpassingen toe aan je wand? Kies dan voor wanddecoratie. Bij wanddecoratie kan je aan verschillende items denken; van wandsculptuur tot spiegels tot (foto)lijsten. Ieder  item kan een toegevoegde waarde leveren aan je interieur. Wist je bijvoorbeeld dat een spiegel je ruimte optisch groter doet lijken? 

Onze tip is, ga voor een posterwand! Met een posterwand geef je in een handomdraai sfeer aan je interieur met de kleuren en afbeeldingen die helemaal in jouw stijl passen. En ben je de posters na een tijdje zat, dan vervang je deze heel gemakkelijk. Zo kan je iedere paar maanden gemakkelijk een nieuwe sfeer creëren binnen je interieur.