Het kleinste kamertje

Het kleine kamertje in je huis, ook wel deftig het toilet genoemd. De ruimte waar we al snel een aantal uur per jaar doorbrengen. Ons valt op dat er aan dat kamertje vrij weinig aandacht wordt besteed als het om de inrichting gaat. Zonde, vinden wij! Daarom hieronder Shavi’s 4 tips om van dat kleine kamertje een grootse indruk achter te laten!

Stuc

De stuc mogelijkheden zijn vandaag de dag eindeloos! Je kan natuurlijk al je wanden in het toilet glad stuken en deze vervolgens een mooie kleurtje geven, maar ook eens gedacht aan sierstuc? Deze zijn er in meerdere varianten. De meest populaire variant is op dit moment beton ciré. Beton ciré is stucwerk op basis van beton, welke wordt aangebracht in een dunne laag. Het kan vergeleken worden met een cement laag die je eenvoudig zelf aan kunt brengen. Het product is zeer sterk, duurzaam en watervast na behandeling met een speciale coating. Ook is beton ciré naadloos waardoor het extra hygiënisch is.

Daarnaast is metal stucwerk helemaal hot. Metal stuc is een luxe stucafwerking met echte metaalpoederdeeltjes door de stuclaag, welke verkrijgbaar is in meerdere kleuren. Het product wordt aangemaakt met een twee-componenten-epoxy, de afwerking heeft uiteindelijk maar een dikte van enkele millimeters. 

Behang

Geen zin om al die tegels er uit te bikken, maar wil je toch een extra touch geven aan je kleine kamertje? Je hebt vast wel een muurtje vrij waar een leuk behang op geplakt kan worden, en al eens gedacht aan het plafond? Vooral in een ruimte als het toilet kan het interessant zijn om het plafond te behangen, zo klaar en misschien kan je wel behang gebruiken wat je over hebt.

Heb je een tegel met structuur? Kies dan voor een effen behang in een kleur die bij de tegel past. Maar deins bij een rustige tegel vooral niet terug voor een behang met print! Just go for it!

Tegel

Ga je voor een grotere aanpak van het toilet? Kies dan eens een meer gewaagde tegel. Denk hierbij aan een glimmende tegel, een gekleurde tegel of een tegel in een uitgesproken vorm. Daarnaast kun je spelen met de manier van tegels plakken; ga jij voor horizontaal, voor verticaal of voor diagonaal? 

Wandtegels kunnen halverwege de muur of tot aan het plafond geplaatst worden, óf doorgetrokken worden over het plafond! Daarnaast kun je er ook voor kiezen om alleen de achterwand van het toilet te betegelen. Onze tip als het om tegels gaat, leef je uit in die kleine ruimte!

Accessoires

Accessoires maken dat leuke hokje toch echt helemaal af! Een nieuw lampje, een mooie waskom, een bijzondere spiegel of een uitblinkende kraan kunnen je toilet een hele andere look geven. Maak voordat je je nieuwe accessoires aanschaft wel even een moodboard voor jezelf, om te kijken welke stijl je wilt. Zo kun je gerichter naar je accessoires zoeken, zowel online, als in de winkel.